• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 11.11.2016 року адміністрацією було здійснено перевірку організації харчування в групах дошкільного закладу.

11.11.2016 року адміністрацією було здійснено перевірку організації харчування в групах дошкільного закладу.

2016-11-11

/Files/images/P61111-122656.jpg

Їжа потрібна людині для підтримання здоров'я і працездатності, тому так важливо дотримувати правила раціонального харчування у всі вікові періоди життя людини.

Особливо велика роль харчування в дитячому віці. Це обумовлено рядом причин. Дитячий організм відрізняється від дорослого бурхливим зростанням і розвитком, формуванням і становленням структури багатьох органів і систем, вдосконаленням їх функцій, розвитком і ускладненням вищої нервової діяльності. Все це вимагає надходження в організм достатньої кількості білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин.

Харчування здійснюється згідно з перспективним меню. Кожного дня сестра медична старша складає меню-розклад окремо для двох вікових груп – дітей віком до 3 років та дітей віком від 3 до 6 років відповідно до затверджених норм харчування. За 30 хв. до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її приготування, в його присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд з кришкою в об’ємі порції для дітей молодшої групи. Проби зберігаються протягом доби в холодильнику до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня і є показником якості роботи кухарів.

11.11.2016 року Ніколаєнко Т.О., завідувачем ДНЗ №2 «Вербиченька», Шевченко В.М., сестрою медичною старшою, було здійснено контроль за організацією харчуванням в групах дошкільного закладу за такими вимогами :

1.Дотримання графіка отримання їжі.

2.Час годування згідно з режимом групи.

3.Організація чергування дітей.

4.Етика сервіровки столу.

5.Порційність страв, правильність роздачі помічником вихователя.

6.Культура поведінки дітей за столом.

7.Взаємодія вихователя і помічника вихователя.

8.Використання різних методів і прийомів виховання в дітей культурно – гігієнічних навичок:

8.1.Користування столовими приборами;

8.2.Користування серветкою;

8.3. Охайність дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 87