Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування | |
Буряк | 89-133,5 | 70-105 | Відварений очищений буряк і очищені від шкіри з вилученим насінним гніздом яблука нарізають скибочками, перемішують заправляють олією, цукром, соусом і тушать 10-15 хв. | |
Яблука | 29-43,5 | 20-30 | ||
Олія | 4-6 | 4-6 | ||
Цукор | 2-3 | 2-3 | ||
Соус | 20-30 | |||
Масло вершкове | 2-3 | 2-3 | ||
Вихід | 100-150 | |||
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Яловичина | 70-105 | 50-75 | Підготовлені шматки м’яса закладають в окріп, щоб вони були повністю покриті водою(1л-1,5л води на 1 кг м’яса). М'ясо варять при слабкому кипінні до готовності (у м'ясо, що зварилося кухарська голка входить легко, при цьому виділяється безбарвний сік). Для смаку і аромату вареного м’яса у бульйон додають цибулю, за 10-15 хв до готовності сіль і лавровий лист. Готове м'ясо нарізають упоперек волокон на порції, заливають невеликою кількістю бульйону, доводять до кипіння. |
Морква | 2-3 | 1-2 | |
Цибуля | 2-3 | 1-2 | |
Вихід | 30-50 |
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Яловичина | 35-52 | 25-38 | Підготовлене м'ясо пропускають двічі через м’ясорубку, змішують із потертим сиром кисломолочним, солять, додають масло вершкове, ретельно збивають, потім акуратно вводять збиті яйця. З котлетної маси формують котлети чи биточки, панірують в сухарях, обсмажують з обох боків протягом 8-10 хв і доводять до готовності у духовій шафі протягом 5 хв. |
Сир кисломолочний | 10-15 | 10-15 | |
Масло вершкове | 1-2 | 1-2 | |
Яйця | 1/10 – 1/8 шт. | 4-5 | |
Олія | 2-3 | 2-3 | |
Вихід | 35-55 |
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Печінка з яловичини | 32-48 | 27-40 | Підготовлену печінку пропускають через м’ясорубку, додають припущений рис, сухарі, сіль і перемішують. З готової маси формують кульки по 2-3 шт. на порцію, панірують у борошні і обсмажують. Потім перекладають у сотейник, заливають сметанним із томатом соусом і тушкують до готовності 10-15 хв. |
Крупа рисова | 3-5 | 3-5 | |
Цибуля | 3-5 | 3-4 | |
Масло вершкове | 1-2 | 1-2 | |
Яйця | 1/3 – 1/10 шт. | 3-4 | |
Сухарі | 3-5 | 3-5 | |
Борошно пшеничне | 3-5 | 3-5 | |
Олія | 2-3 | 2-3 | |
Соус сметанний із томатом | 34-50 | ||
Вихід | 67-100 |
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Гарбуз | 111-166,5 | 78-117 | Гарбуз чистять від шкірки і насіння, подрібнюють. В отриману масу додають просіяне борошно, молоко, цукор, сіль, ретельно перемішують, додають збиті яйця. На розпечену сковорідку, змащену олією, ложкою розкладають тісто і смажать оладки з обох боків. При видачі можна полити розтопленим маслом або сметанним соусом. |
Борошно пшеничне | 20-30 | 20-30 | |
Яйця | 1/6-1/4 шт. | 7-10,5 | |
Цукор | 7-10,5 | 7-10,5 | |
Олія | 6-9 | 6-9 | |
Вихід | 100-150 |
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Морква | 79-119 | 63-95 | Моркву нарізають тонкою соломкою, потім її припускають із маслом у воді. Перед закінченням припускання тонкою цівкою всипають манну крупу, весь час помішуючи, варять до готовності. Отриману масу охолоджують , додають сіль, перемішують, змішують із потертим сиром і цукром. Суміш викладають на лист, змащений олією, посипаний борошном, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і випікають. При видачі поливають молочним або сметанним соусам. |
Масло вершкове | 3-4,5 | 3-4,5 | |
Вода | 15-23 | 15-23 | |
Крупа манна | 10-15 | 10-15 | |
Яйця | 1/10-1/6 шт. | 4-6 | |
Сир | 38-57 | 37-56 | |
Цукор | 5-8 | 5-8 | |
Олія | 2-3 | 2-3 | |
Борошно пшеничне | 3-5 | 3-5 | |
Сметана | 3-5 | 3-5 | |
Соус | - | 20-30 | |
Вихід з соусом | 120-180 |
Продукти | Маса брутто,г | Маса нетто,г | Технологія приготування |
Яйця | 1,5 шт. | 60 | Дрібно порізати ріпчасту цибулю, спасерувати, додати масло для випікання омлету і залити омлетною сумішшю. Запікати в жаровій шафі 10-15 хв. При подачі омлет поливають розтопленим маслом. |
Молоко | 22,5 | 22,5 | |
Масло вершкове | 4,5 | 4,5 | |
Цибуля ріпчаста | 10,5 | 9 | |
Масло вершкове | 1,5 | 1,5 | |
Маса пасерованої цибулі | 4,5 | ||
Маса смаженого омлету з цибулею | 82,5 | ||
Масло вершкове | 7,5 | 7,5 | |
Вихід страви | 90 |