Картка – розклад страви

«Буряк тушкований в соусі»

/Files/images/stravi/111.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Буряк 89-133,5 70-105 Відварений очищений буряк і очищені від шкіри з вилученим насінним гніздом яблука нарізають скибочками, перемішують заправляють олією, цукром, соусом і тушать 10-15 хв.
Яблука 29-43,5 20-30
Олія 4-6 4-6
Цукор 2-3 2-3
Соус 20-30
Масло вершкове 2-3 2-3
Вихід 100-150

Картка – розклад страви

«М'ясо відварене»

/Files/images/stravi/112.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Яловичина 70-105 50-75 Підготовлені шматки м’яса закладають в окріп, щоб вони були повністю покриті водою(1л-1,5л води на 1 кг м’яса). М'ясо варять при слабкому кипінні до готовності (у м'ясо, що зварилося кухарська голка входить легко, при цьому виділяється безбарвний сік). Для смаку і аромату вареного м’яса у бульйон додають цибулю, за 10-15 хв до готовності сіль і лавровий лист. Готове м'ясо нарізають упоперек волокон на порції, заливають невеликою кількістю бульйону, доводять до кипіння.
Морква 2-3 1-2
Цибуля 2-3 1-2
Вихід 30-50

Картка – розклад страви

«Котлети, биточки з яловичини з сиром»

/Files/images/stravi/113.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Яловичина 35-52 25-38 Підготовлене м'ясо пропускають двічі через м’ясорубку, змішують із потертим сиром кисломолочним, солять, додають масло вершкове, ретельно збивають, потім акуратно вводять збиті яйця. З котлетної маси формують котлети чи биточки, панірують в сухарях, обсмажують з обох боків протягом 8-10 хв і доводять до готовності у духовій шафі протягом 5 хв.
Сир кисломолочний 10-15 10-15
Масло вершкове 1-2 1-2
Яйця 1/10 – 1/8 шт. 4-5
Олія 2-3 2-3
Вихід 35-55

Картка – розклад страви

Найменування страви «Кульки з печінки і рису»

/Files/images/stravi/114.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Печінка з яловичини 32-48 27-40 Підготовлену печінку пропускають через м’ясорубку, додають припущений рис, сухарі, сіль і перемішують. З готової маси формують кульки по 2-3 шт. на порцію, панірують у борошні і обсмажують. Потім перекладають у сотейник, заливають сметанним із томатом соусом і тушкують до готовності 10-15 хв.
Крупа рисова 3-5 3-5
Цибуля 3-5 3-4
Масло вершкове 1-2 1-2
Яйця 1/3 – 1/10 шт. 3-4
Сухарі 3-5 3-5
Борошно пшеничне 3-5 3-5
Олія 2-3 2-3
Соус сметанний із томатом 34-50
Вихід 67-100

Картка – розклад страви

«Оладки з гарбуза»

/Files/images/stravi/115.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Гарбуз 111-166,5 78-117 Гарбуз чистять від шкірки і насіння, подрібнюють. В отриману масу додають просіяне борошно, молоко, цукор, сіль, ретельно перемішують, додають збиті яйця. На розпечену сковорідку, змащену олією, ложкою розкладають тісто і смажать оладки з обох боків. При видачі можна полити розтопленим маслом або сметанним соусом.
Борошно пшеничне 20-30 20-30
Яйця 1/6-1/4 шт. 7-10,5
Цукор 7-10,5 7-10,5
Олія 6-9 6-9
Вихід 100-150

Картка – розклад страви

«Морквяна запіканка з сиром»

/Files/images/stravi/116.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Морква 79-119 63-95 Моркву нарізають тонкою соломкою, потім її припускають із маслом у воді. Перед закінченням припускання тонкою цівкою всипають манну крупу, весь час помішуючи, варять до готовності. Отриману масу охолоджують , додають сіль, перемішують, змішують із потертим сиром і цукром. Суміш викладають на лист, змащений олією, посипаний борошном, поверхню вирівнюють, змащують сметаною і випікають. При видачі поливають молочним або сметанним соусам.
Масло вершкове 3-4,5 3-4,5
Вода 15-23 15-23
Крупа манна 10-15 10-15
Яйця 1/10-1/6 шт. 4-6
Сир 38-57 37-56
Цукор 5-8 5-8
Олія 2-3 2-3
Борошно пшеничне 3-5 3-5
Сметана 3-5 3-5
Соус - 20-30
Вихід з соусом 120-180

Картка – розклад страви

Найменування страви «Омлет з цибулею»

/Files/images/stravi/117.jpg

Продукти Маса брутто,г Маса нетто,г Технологія приготування
Яйця 1,5 шт. 60 Дрібно порізати ріпчасту цибулю, спасерувати, додати масло для випікання омлету і залити омлетною сумішшю. Запікати в жаровій шафі 10-15 хв. При подачі омлет поливають розтопленим маслом.
Молоко 22,5 22,5
Масло вершкове 4,5 4,5
Цибуля ріпчаста 10,5 9
Масло вершкове 1,5 1,5
Маса пасерованої цибулі 4,5
Маса смаженого омлету з цибулею 82,5
Масло вершкове 7,5 7,5
Вихід страви 90

Кiлькiсть переглядiв: 1924