• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято Стрітення в дошкільному закладі

Свято Стрітення в дошкільному закладі

2017-02-15

/Files/images/P70215-120905.jpg

Традиційно свято зустрічі зими і весни – Стрітення – в « Вербиченьці» ми відзначаємо 15-го лютого. Діти дуже люблять це свято з веселими піснями, іграми та забавами. Напередодні вихователі розповідали їм про свято, знайомили своїх вихованців із традиціями, народними обрядами та прикметами цього дня.

З давен-давен люди спостерігають за погодою на стрітення: якщо ясний, тихий день, то це на хороший урожай, а якщо відлига, то пропаде весна на довго. І дітям, і дорослим так вже хочеться скоріше дочекатися весни і тепла, тому вони завзято намагалися на святі прогнати зимові холоди радісними піснями, таночками, навіть, ведмедика розбудили, закликаючи весну.

І вона прийшла, весела та ніжна, як перші її квіти. Зима, звичайно, не дуже хотіла поступатися своїми правами та нічого не поробиш – час їй вирушати у далеку дорогу.

А яке ж свято без жайворонків? Кожна дитина власноруч виготовила традиційний оберіг – жайворонка . Цікаво було разом промовляти слова пісеньки – заклички:

«Весну закликаєм з далекого краю:

Летіть, соловейки, на нашу земельку!

Спішіть, ластівоньки, пасти корівоньки!»

Тож, мабуть, щирі побажання дітвори і прискорили довгоочікуваний прихід весни. Бажаємо весняного сонечка та всіляких гараздів усім-усім!

Кiлькiсть переглядiв: 322